SvD talar med kluvna tungor

svdledare-screenshot
Svenska Dagbladets ledarskribenten Per Gudmundson verkar inte imponeras av sina kollegors arbete.

Det här är en ledartext eller en analys. Ledartexter och analyser är skrivna av Aktuellt i Politikens redaktion. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar: aip.nu/om-aip-media

Svenska Dagbladet har varit ledande i granskningen av de dåliga affärerna kring Nya Karolinska universitetssjukhuset. Journalisterna Henrik Ennart och Fredrik Mellgren har legat på som iglar och gav 2016 även ut boken ”Sjukt hus” om turerna kring sjukhusbygget. Det har bland annat inkluderat en upphandling med bara en anbudsgivare, ett anbud som inte låg inom budgetramarna och medvetet mörkade uppgifter.

Svenska Dagbladets ledarredaktion verkar dock föga imponerade av kollegornas arbete; i förra veckan fnös ledarskribenten Per Gudmundson ”tro inte att S skulle ha gjort det bättre”. Huddinge sjukhus blev nämligen också dyrare när det byggdes på 1960-talet.

I Dagens Nyheter är tongångarna annorlunda. Där skriver chefredaktör Peter Wolodarski ”Nya Karolinska blev en skandal i stället för ett skyltfönster” och berömmer tidningens nyhetsreportrars granskning.

Visst är det fint när kollegor stödjer varandra.

Aktuellt i Politiken
Aktuellt i Politiken

E-post: [email protected] Telefon: 08-700 26 00 Adress: AiP, 105 60 Stockholm Besöksadress: Sveavägen 68, Stockholm

Inga kommentarer än

Det är ej möjligt att kommentera

Aktuellt i Politiken – Socialdemokraternas nyhetstidning – Sveavägen 68, 111 34 Stockholm