På nya uppdrag

Joa Bergold

har utsetts till ny utredningschef på LO. Hon har senast varit gruppchef och utredare på
LOs samhällspolitiska enhet.

Torbjörn Hållö

har utsetts till ny chefsekonom på LO efter att ha jobbat som LO-ekonom i många år.
– LO-ekonomerna ska tillsammans med utredare och ombudsmän fortsätta att bistå LO och LO-förbunden med skarpa analyser och konkreta policyförslag. Vi ska gemensamt göra svensk fackföreningsrörelse ännu mer framgångsrik i uppdraget att värna arbetarnas ekonomiska intressen, säger Torbjörn Hållö i ett pressmeddelande.

Oscar Ernerot

blir ny generalsekreterare för Olof Palmes internationella center. Han är i dag internationell chef på LO. Han efterträder Anna Sundström som har gått till en tjänst på Jämställdhetsmyndigheten.

Tomas Thornell

är ny ordförande för Socialdemokraterna i Växjö.

Moa Sahlin

börjar efter sommaren som ny ombudsman på LO-distriktet i Stockholms län. Hon arbetar i dag på Handelsanställdas förbund.

Catharina Piazzola

tillträder efter sommaren som ny organisationschef på Socialdemokraterna. Hon har de senaste åren varit kommunsekreterare (motsvarande försteombudsman) hos Socialdemokraterna i Stockholm.

Markus Klasson

är ny ombudsman på Socialdemokraterna i Växjö.

Carina Ohlsson

är ny ordförande för Socialdemokraterna i Skaraborg. Hon efterträder Patrik Björck, till vardags riksdagsledamot, som har lett partidistriktet i nio år. Carina Ohlsson är Europaparlamentariker, tidigare riksdagsledamot och förbundsordförande för S-kvinnor, och går nu till historien som den första kvinnan som leder S i Skaraborg.

Tara Qalil

är ny ombudskvinna på S-kvinnors distrikt i Stockholm och Stockholms län. Hon eftreträder Katrin Nyström. 

Alma Carlsson

är ny utredare på S-kvinnors förbundsexpedition. Hon är kommunpolitiskt aktiv i Stockholm och har tidigare bland annat varit SSU-ordförande i Stockholm. Hon har senast jobbat som valledare på SSU Stockholm.

Anton Hammar

(S) tar över som kommunstyrelsens ordförande i Ragunda i Jämtland, sedan S och C beslutat att bilda ett nytt majoritetsstyre. Det utlösande faktorn var att det sittande kommunalrådet från C ville avgå, och då fick kandidaterna från S och C lika många röster. Nu ska partierna samarbeta men kommunen står inför stora utmaningar.

Joakim Johansson

tillträder 1 maj som ny chef för Arbetarrörelsens arkiv och bibliotek i Flemingsberg. Han har senast varit organisationschef hos Socialdemokraterna.

Chris Lindell

är ny ordförande för S i Båstad. Hon efterträder Ingvar Bengtsson och har en bakgrund inom socialtjänsten och har tidigare jobbat som bussförare. I kommunpolitiken har hon bland annat varit revisionens ordförande. 

Emil Nordfjell

har börjat som digital strateg på AiP Media. Han kommer senast från en tjänst som Senior Content Manager på SSU-förbundet.

Elin Tibell

är ny presschef på Fortum Sverige. Hon har tidigare varit bland annat pressekreterare och politisk sekreterare åt S-statsråd.

Dan Oraham

är ny politisk sekreterare för Socialdemokraterna i Västra Götalandsregionen.

Teres Lindberg

tidigare riksdagsledamot från Stockholm, har börjat som ny chef för Public Affairs på Svenska institutet för standarder (SIS).

Veronica Palm

blir ny politisk redaktör på Norrländska socialdemokraten (NSD). Hon har suttit i riksdagen och varit ledamot i Socialdemokraternas vu och har skrivit flera spänningsromaner. Hon kommer att dela sitt boende mellan Luleå och Stockholm framöver. 

Joanna Abrahamsson

är ny vice ordförande för Kulturarbetarnas S-förening i Stockholm. Hon är till vardags kommunikationschef på IF Metall.

Felix Finnveden

är ny ordförande för Polstjärnans S-förening, på Kommunals förbundskontor. Han efterträder Ludvig Lundstedt.

Monica Fundin Pourshahidi

är från 1 mars ny utvecklingschef på Folkets Hus och Parker. Hon kommer senast från chefsjobb på Mångkulturellt centrum och har tidigare bland annat varit pressekreterare på Socialdemokrater för tro och solidaritet.

Ewa Carlsson

är ny ordförande för Kulturarbetarnas S-förening i Stockholm. Hon är skådespelare och var tidigare vice ordförande och efterträder Calle Nathansson, studieombudsman på ABF Stockholm.

Daniel Carlstedt

har börjat som vikarierande kommunikatör på IF Metalls förbundskontor. Huvudsakligt fokusområde är facklig-politisk samverkan och EU-valet 2024. Han har senast varit ombudsman på Handelsanställdas förbund.

Linnea Björnstam

tillträder i februari som vikarierande förbundssekreterare på fackförbundet DIK. Hon har tidigare bland annat varit kanslichef och kassör på Stockholms arbetarekommun.