Om oss

Aktuellt i Politiken, AiP, är en tidning som innehåller nyheter, reportage, analyser, kommentarer och debatt. Vi ingår sen 1999 i AiP Media Produktion AB som är ett dotterbolag till Socialdemokraterna.

Huvudsakligen skriver vi om inrikespolitik och EU-frågor, men också om globala ämnen såväl som regionala och lokala. Vi följer även det socialdemokratiska partiets och arbetarrörelsens inre organisatoriska och politiska arbete.

Vi grundades 1953, då med namnet Aktuellt i Politik och Samhälle, av Socialdemokraternas dåvarande partisekreterare Sven Aspling. Tidningen utkom då med 20 nummer per år som politiskt magasin.

1992 omvandlades tidningen till en veckovis utkommande nyhetstidning och tidningen utökades till 40 nummer per år. Året därpå, 1993, utökades utgivningen till 50 nummer och fick klassificeringen lågfrekvent dagstidning, vilket berättigade till statligt driftsstöd.

Bland Aktuellt i Politikens chefredaktörer sedan starten 1953 kan nämnas Åke Fors, Sven Dahlin, Macke Nilsson, Nils Hillén, Enn Kokk, Håkan Quisth, Peter Hultqvist, Ove Andersson, Eric Sundström, Jan Söderström och Fredrik Kornebäck.

Sen maj 2023 är Jenny Åkervall chefredaktör och ansvarig utgivare. VD för Aktuellt i Politiken är Daniel Färm.

Chefredaktör, ansvarig utgivare:
Jenny Åkervall, [email protected]

Hur vi arbetar

Nyheter

Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalitet. Här kan du läsa om de pressetiska reglerna Aktuellt i Politiken följer.

Ledartexter och analyser

I ledartexter, analyser och ideologiska texter är det skribenten som står för innehållet.

Debattartiklar och krönikor

Vi publicerar debattartiklar och krönikor. I dessa artiklar är det skribenten som står för innehållet.

Källor

Det vi publicerar kommer från tillförlitliga källor och all fakta kontrolleras och säkerställs innan publicering. Våra källhänvisningar gör vi tydligt och korrekt i direkt anslutning till materialet som hänvisas till. Undersökningar och forskning som vi skriver om ska vila på stabil grund.

Rättelser

Har vi gjort fel så publicerar vi en rättelse så snabbt vi kan och på ett rakt och tydligt sätt.

Kontakt

Hit kan du vända dig om du har synpunkter på tidningens innehåll eller kvalitet eller om du tycker att vi begått något misstag: [email protected]

Personuppgifter

AiP behandlar personuppgifter – läs mer på: aip.nu/personuppgifter