Slutreplik: Vi ska opponera oss mot SD – inte kopiera Tidöavtalet

Debatt AiP nr 88 och nr 86.

Arbetet med integration försvåras av Tidöavtalets politik. Det menar socialdemokrater runt om i landet som vill att Magdalena Andersson tydligare tar avstånd från regeringens migrationspolitik.

Vi har inte alls misstolkat partiledningen och dess politiska utspel är vare sig offensiva eller defensiva. De är destruktiva och syftar förmodligen enbart till att försöka vinna nästa val.

Claes Tjäder gör självmål med sin replik på vår debattartikel med titeln ”Vi vill vara en skarp opposition mot främlingsfientligheten”. Vi kritiserade Tidöavtalet. Inte vårt eget partis grundläggande ideologi.

Tidöavtalets migrationspolitik är närmast en blåkopia av SDs partiprogram. Om Tjäder tror att vi också kan skriva framgångssaga genom att plagiera Åkessons plattityder tror han fel. Vi ska inte bara vinna ett val. Vi ska vinna flera val, och det med hjälp av solidarisk socialdemokratisk politik.

Det är hög tid att sluta köpa SDs enkla förklaringar till problemen. Åtminstone våra egna debattörer måste sluta sätta likhetstecken mellan ”asylsökande” och ”gängkriminalitet”. Vi är flera som skrivit denna debattartikel som på ett framgångsrikt sätt arbetat med praktisk integration. Vi har sett till att nyanlända fått svenska vänner, lärt sig språket samt stöttat i deras jobbsökande. Det är viktigt att det offentliga Sverige börjar samarbeta med civilsamhället, som redan i dag arbetar med integration.

Om detta är vad Tjäder menar med ”Offensiv integrationspolitik” är vi de första att instämma. Men vårt arbete med integration kommer att försvåras av Tidöavtalets kontraproduktiva politik. Vi vill därför att Magdalena Andersson kommer med ett tydligt och klart avståndstagande från SDs migrationspolitik, som nu förs av regeringen. Vi socialdemokrater vill ha en migrationspolitik som inte underkänns av Amnesty International, Rädda barnen och Civil Rights Defenders!

Christer Alnebratt, Karlstad
Anton Alsander, Stockholm
Ulf Bjereld, Göteborg
Johnny Boström, Karlstad
Alex Carreno, Malå
Ann-Charlotte Eskel, Hammarö
Carin Flemström, Haninge
Ingemar Fryklund, Stockholm
Per-Olof Hallerbäck, Karlstad
Jesper Hansen, Botkyrka
Maj-Britt Hägglund Westerlund, Bastuträsk/Norsjö
Ulla Högberg, Karlstad
Susanne Kielba, Karlstad
Maria Kjellsdotter Rydinger, Nacka
Novalie Lilja, Umeå
Elin Lundgren, Gävle
Fuad Nassir, Malå
Anna-Lena Rudberg, Karlstad
Björn Samuelsson, Karlstad
Marga Sandström, Karlstad
Pierre Schori, Stockholm
Daniel Schützer, Årjäng
Ann-Brith Stråge, Malå
Håkan Stråge, Malå
Gunnar Westermark, Bastuträsk/Norsjö
Bo Wänerberger, Vargön

Samtliga politiskt aktiva socialdemokrater

Tidigare artiklar!
Replik: Vi behöver en offensiv integrationspolitik
Vi vill vara en skarp opposition mot främlingsfientlighet