Samverkan ska stoppa rasismen
[vc_row][vc_column][vc_message]Det här är en nyhetstext. Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalité. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar: aip.nu/om-aip-media[/vc_message][vc_column_text]
I Malmö besöker unga judar och muslimer tillsammans stadens skolor
Rapporteringen från Malmö vittnar om hur antisemitismen blivit alltmer påtaglig för Malmös judiska invånare. Samtidigt pågår skol- och dialogprojekt där judar och representanter från olika moskéer i staden möts i sammanhang som av dem själva beskrivs som historiska.
– Vårt ansvar är att stötta initiativen. Och visa alla i Malmö att det antirasistiska arbetet har högsta prioritet för oss, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.
LÄS MER: Hela artikeln i Aktuellt i Politiken som e-tidning
[vc_row][vc_column][thb_gap height=”30″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_accordion][vc_tta_section title=”Tre antirasistiska initiativ i Malmö” tab_id=”1503045946484-0c125930-802f”][vc_column_text]
1. Coexist. Representanter för trossamfund arbetar för en tryggare stad och bildar en plattform för dialog mellan samfund, myndigheter och Malmöbor.
2. Amanah. Judisktmuslimskt dialogprojekt. Innefattar bland annat skolbesök, studiekvällar och andra events där människor från de muslimska och judiska nätverken i Malmö deltar.
3. Minnenas arv. Genom filmer, övningar och samtal får lärare på högstadie- och gymnasienivå konkreta verktyg i arbetet mot antirasism och antisemitism.
Utbildningsprogrammet erbjuds via grundskoleförvaltningen.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]
Text och bild: Linda Stark