S i Sjuhärad nominerar Magdalena Andersson

Ett åttonde partidistrikt, Socialdemokraterna i Sjuhärad, ställer sig nu bakom Magdalena Andersson som ny partiledare.

– Magda är den absolut starkaste, som vi ser just nu i alla fall. Hon har det som krävs för att leda vårt parti och blir med stor sannolikhet också den som kommer att bli nästa statsminister, säger Ulf Olsson, ordförande för Socialdemokraterna i Sjuhärad, till SVT.

Partidistrikten har börjat nominera sina kandidater till ny partiledare. Sista nomineringsdag är 1 oktober. Hittills har åtta distrikt offentliggjort sina nomineringar och alla vill ha Magdalena Andersson.

Hallands partidistrikt var först ut med att den 1 september nominera sin kandidat att efterträda Stefan Löfven, nämligen Magdalena Andersson.

– Vi tror att hon har bäst möjlighet att leda oss till en valvinst, sa Ronny Löfquist, distriktsordförande för Socialdemokraterna i Halland, till Ekot.

Andra partidistrikt på bollen var Skaraborg, som 2 september skickade in sin nominering på Magdalena Andersson.

– Alla 15 arbetarkommuner hos oss har fått säga sitt och det var ett enhälligt beslut, sa partidistriktets ordförande Patrick Björk till SVT.

– Hon är en samlande kraft för partiet Socialdemokraterna och för landet. Hon är en vinnarskalle som gör jobbet gediget och ser till att det blir tydliga och habila beslut, sa Niklas Karlsson, ordförande i Skånes partidistrikt som gick ut med sin nominering den 3 september.

På söndagen 5 september beslöt även S i Värmland att nominera Magdalena Andersson.

– Vi tycker hon är en mycket kompetent och kunnig person med stark ideologisk kompass. Vi är övertygade att Magdalena Andersson kommer kunna bli en trygg ledare inte bara för Socialdemokraterna utan för hela landet, säger Åsa Johansson, ordförande för Värmlands partidistrikt.

På måndagen 6 september stod det klart att även Fyrbodals partidistrikt står bakom Magdalena Andersson.

– Det är tydligt att det finns ett mycket stort stöd för Magdalena Andersson, som är den kandidat vi nominerar från Fyrbodals partidistrikt, sa ordföranden Paula Holmqvist till Dagens Industri.

– Jag är glad och stolt över att vi Socialdemokrater i Stockholms län har en sådan kompetent och erfaren kandidat till partiledarposten som Magdalena Andersson. Ikväll har distriktsstyrelsen enhälligt beslutat sig för att nominera henne till partiordförande i Socialdemokraterna, skrev Åsa Westlund på Facebook på onsdagkvällen 6 september.