Nya & välbekanta ledar- och analysskribenter i AiP!

Nya – och några välbekanta – ledarskribenter i AiP 2022

Under valåret intensifierar Aktuellt i Politiken de politiska analyserna och kommentarerna. Flera nya ledarskribenter gör några av de tidigare sällskap. Samtidigt börjar både Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin och LO:s ordförande Susanna Gideonsson skriva i AiP varje månad.

Daniel Färm fortsätter som politisk redaktör och chef över ledarsidan. Lars Stjernkvist, Veronica Palm och Erik Nises fortsätter också att skriva vassa ledare i Aktuellt i Politiken – Sveriges enda socialdemokratiska nyhetstidning.

Nya ledarskribenter i AiP är:

Marika Bjerstedt, socionom och tidigare kommunalråd i skånska Osby. Marika är även ordförande i sin arbetarekommun.

Erik Nilsson, tidigare statssekreterare hos Anna Ekström och med mångårig erfarenhet av skolfrågor på både nationell och lokal nivå.

Joanna Abrahamsson, fristående skribent som även arbetar på IF Metall. Joanna har tidigare arbetat på Akademikerförbundet SSR och för Socialdemokraterna i Europaparlamentet. Hon har tidigare även skrivit ledare i Aftonbladet.

Monica Widman-Lundmark tillträder i vår som verksamhetsutvecklare på Medlefors folkhögskola, och var tidigare förbundssekreterare för ABF. Monica börjar skriva i mitten av mars.

Evin Cetin är advokat, och var tidigare bland annat försteombudsman för Socialdemokraterna i Dalarna. Evin börjar skriva i maj.

– När vi nu är inne i valåret så är det viktigare än någonsin att ha flera starka socialdemokratiska röster i debatten. Jag är glad att vi nu har ett brett gäng riktigt vassa och spännande ledarskribenter med olika perspektiv och erfarenheter, säger Daniel Färm, politisk redaktör för Aktuellt i Politiken.

I varje nummer av Aktuellt i Politiken finns det även en unik och aktuell analys- eller idépolitisk text

I varje nummer av Aktuellt i Politiken finns det även en unik och aktuell analys- eller idépolitisk text. De skrivs sedan tidigare av Anne-Marie Lindgren, Tankesmedjan Tidens verksamhetschef Johan Sjölander samt LO-utredare och LO-ekonomer. De får nu sällskap av LO:s ordförande Susanna Gideonsson och Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin.

Missa inga av dessa spetsiga och insiktsfulla analyser och politiska kommentarer – prenumerera på Aktuellt i Politiken för bara 49 kr/månad: www.aip.nu/prenumerera