Kampanjdag med extra mycket hjärta i Uppsala

 

Vi älskar Uppsala. Det var kampanjtemat i Uppsala i dag, alla hjärtans dag, när Socialdemokraterna i Uppsala var ute och bjöd på kaffe, chokladhjärtan och samtal.

– Jag tror att det är viktigt att vi signalerar att det finns en framtidstro och kärlek mitt i all den oro och polarisering som vi ser, säger valledaren Caroline Hoffstedt.

Hon berättar att utgångspunkten för valet av tema var känslan av att många människor känner att samhället har blivit lite kallare och mer otryggt.

– Då tror vi att det finns en längtan efter en politisk kraft som kan samla människor, det är ju Socialdemokraternas idé, att vi blir starkare tillsammans. Det budskapet tycker vi passar bra på alla hjärtans dag och därför är vi ute och samtalar med Uppsalaborna om både de samhällsproblem vi har, med otrygghet och brister i välfärden, men också om hur vi kan ta vara på de positiva förutsättningar vi har för att lösa problemen.

Caroline Hoffstedt, som till vardags är kommunalråd i Uppsala, upplever att budskapet gått hem när hon varit ute och kampanjat under dagen.

– Det är jätteroligt att möta människor för man märker att de lyser upp av budskapet! Det känns som en extra bra dag att vara ute och kampanja.