Förstamaj-affischen är här

Love Antell med förstamaj-affischen. Foto: Socialdemokraterna

Norrländska fjäll och skånska möllor. Och Magdalena Andersson förstås. Nu finns en helt ny affisch till Första maj.

Artisten och konstnären Love Antell har gjort årets förstamaj-affisch. Det är en bild på Magdalena Andersson mot en fond av olika delar av Sverige från skånska möllor och Stockholms stadshus till nordliga fjäll och höghus i städernas utkant. Allt i gult och blått med den röda rosen på röd bakgrund längst fram ackompanjerat av texten ”För hela Sverige”.

– Första maj har en stark betydelse för mig. Jag går med mina barn i tåget, en massa gånger har jag stått på scen för fullsatta torg, i olika städer i Sverige, tillsammans med olika folkvalda talare genom åren. För mig är Första maj en dag att fira i solidaritet med arbetarrörelsen, som ger mig hopp om ett mer rättvist samhälle. Jag är enormt hedrad över att få göra porträttet av Sveriges första kvinnliga statsminister, dagen till ära! Första maj – varje sliten kavaj blir en mantel av bländande ljus!, säger Love Antell själv om den nya affischen.

Här kan du köpa affischen

2018 uppträdde Love Antell på Första maj i Stockholm