Digitalt Första maj med späckat program

Det blir en Första maj som aldrig förr när alla firanden hålls digitalt. Socialdemokraterna och LO har ett nationellt gemensamt firande som pågår mellan klockan 11 och 12 och 11.01 håller Stefan Löfven årets förstamajtal. Men den som vill kan hitta digitala aktiviteter från klockan 10 och en bit in på eftermiddagen.

 

Sedan 1890 har 1 maj varit varit demonstrationsdag för den internationella arbetarrörelsen. I år, när stora delar av världen lever med social distansering, blir det ett unikt firande som sker helt digitalt.

Socialdemokraterna och LO har ett gemensamt firande som sänds på Facebook-sidorna samt på Socialdemokraternas Youtube-kanal (se program nedan). Talen av partiledare Stefan Löfven 11.01 och LO-ordförande Karl-Petter Thorwaldsson 11.31 kommer även att sändas av SVT. Däremellan blir det bland annat musikunderhållning.

Men för den som är hågad kommer det att finnas möjlighet att följa med på firanden i flera timmar. Flera lokala S-organisationer sänder egna firanden på sina Facebook-sidor klockan 10 och SSU och Tankesmedjan Tiden sänder panelsamtal klockan 13–14 i ett Facebook-event, för att nämna ett par exempel.

Och den som vill visa att man firar Första maj kan till exempel uppdatera sin profilbild på Facebook med årets förstamajmärke (läs här) eller hänga ut något rött från balkongen, fota och posta i sociala medier med #förstamaj. Eller varför inte gå med i det digitala förstamajtåg som organiseras av SSU 25+ ? Läs mer här och hoppa in i tåget senast 29 april.

 

Program Första maj med S och LO på Facebook: 

11.00. Sändningen startar

11.01. Tal av Stefan Löfven, partiordförande (S)

11.10. Musikunderhållning

11.15. Röster från landet

11.25. Musikunderhållning

11.31. Tal av Karl Petter Thorwaldsson, ordförande LO

11.41. Filmvisning, LO

11.45. Internationalen