Bard ska inspirera SD-styrda Uddevalla

Alexander Bard. Foto: Mikolai Berg

Den SD-ledda majoriteten i Uddevalla bjuder in den kritiserade debattören Alexander Bard till att inspirera kommunstyrelsen i arbetet med dess framtidsvision.
”Hur skall man kunna få inspiration av en gubbe som jag saknar respekt för”, kommenterar S-ledamoten Annelie Högberg.

Alexander Bard fick sparken från TV4 2020 efter ett Twitterinlägg där han ifrågasatte den antirasistiska rörelsen Black Lives Matter.

”Om svarta liv ska spela någon roll, får svarta liv ta sig samman, studera hårt, skaffa jobb och tjäna egna pengar i stället för att leva på bidrag, sluta ljuga, lämna fängelset, och bli hjältar i stället för självutnämnda offer för världen att skratta åt.” (AiPs översättning)

Enligt Bard, som kandiderade för Medborgerlig Samling, styr feminismen nu svenska domstolar varför oskyldiga män döms för våldtäkt.

– Nu på löpande band i Sverige idag dömer man unga killar till våldtäkt utan det finns någon som helst bevisföring. Högsta domstolen är fähundar som har lagt sig för radikalfeministerna, säger Bard i en intervju på Youtube med Pär Ström vid Tankesmedjan Den Nya Välfärden.

Nu bjuds Bard in att inspirera Uddevallas högsta politiska ledning.

Annelie Högberg, (S), 2:e vice ordförande i barn och utbildningsnämnden, skriver på Facebook att hon ”hade önskat att det var ett dåligt skämt”.

Uddevalla är en av tiotalet kommuner där Sverigedemokraterna har fått posten som ordförande i kommunstyrelsen efter valet. SD styr tillsammans med M, KD och Uddevallapartiet.

Martin Pettersson (SD) leder framtidsseminariet 1–2 februari. Alexander Bard ska tala i drygt två timmar på temat ”Framtidsutmaningar och trender”.

”Jag smäller av!”, kommenterar vänsterpartisten Ewy Gahnström på Twitter.

S-ledamoten Annelie Högberg skriver att hon kommer att delta.

”läser att han uttalat sig om att oskyldiga pedofiler sitter i Svenska fängelser, att feminismen är infiltrerade i svenska rättssystemet, att färgade måste skaffa jobb i stället för att leva på bidrag”.

”Min första reaktion var att bojkotta, men det är nog bra och veta vad han pratar om.”

AiP söker Martin Pettersson (SD) för en kommentar.

Läs mer: AiP / S-oro i kommuner där SD tar över