Samverkan ska stoppa rasismen

Katrin Stjernfeldt Jammeh och Fredrik Sieradzki. Foto: Linda Stark
Skolan är den bästa plattformen för arbete mot rasism och antisemitism. Det är Malmös kommunalråd Katrin Stjernfeldt Jammeh och Fredrik Sieradzki från Judiska församlingen överens om. Foto: Linda Stark

Det här är en nyhetstext. Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalité. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar: aip.nu/om-aip-media

I Malmö besöker unga judar och muslimer tillsammans stadens skolor

Rapporteringen från Malmö vittnar om hur antisemitismen blivit alltmer påtaglig för Malmös judiska invånare. Samtidigt pågår skol- och dialogprojekt där judar och representanter från olika moskéer i staden möts i sammanhang som av dem själva beskrivs som historiska.

– Vårt ansvar är att stötta initiativen. Och visa alla i Malmö att det antirasistiska arbetet har högsta prioritet för oss, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

 

LÄS MER: Hela artikeln i Aktuellt i Politiken som e-tidning

 

1. Coexist. Representanter för trossamfund arbetar för en tryggare stad och bildar en plattform för dialog mellan samfund, myndigheter och Malmöbor.

2. Amanah. Judisktmuslimskt dialogprojekt. Innefattar bland annat skolbesök, studiekvällar och andra events där människor från de muslimska och judiska nätverken i Malmö deltar.

3. Minnenas arv. Genom filmer, övningar och samtal får lärare på högstadie- och gymnasienivå konkreta verktyg i arbetet mot antirasism och antisemitism.

Utbildningsprogrammet erbjuds via grundskoleförvaltningen.

Text och bild: Linda Stark

Aktuellt i Politiken
Aktuellt i Politiken

E-post: [email protected] Telefon: 08-700 26 00 Adress: AiP, 105 60 Stockholm Besöksadress: Sveavägen 68, Stockholm

Inga kommentarer än

Det är ej möjligt att kommentera