Västmanland nominerar Magdalena Andersson

Även Västmanlands läns partidistrikt står bakom Magdalena Andersson som ny partiordförande, Uppsala och Örebro. Det innebär att hon har nominerats av elva av de 26 partidistrikten. 

– Magdalena Andersson är helt rätt person att leda Socialdemokraterna genom ett viktigt valår och in i framtiden. Hon är grymt kompetent, en tydlig kommunikatör och besitter starka ledaregenskaper. Dessutom är hon ideologiskt förankrad och har, framförallt, ett massivt stöd bland partidistriktets medlemmar, säger Pia Nilsson, ordförande för Socialdemokraterna i Västmanland.
Under torsdagskvällen beslutade distriktsstyrelsen enhälligt att förorda Magdalena Andersson, efter att arbetarekommuner och sidoförbund fått framföra sina medlemmars önskemål om namn och egenskaper till styrelsen.
– Vi ville ge det här beslutet all tid det förtjänade och har aktivt valt att bredda diskussionen så medlemmar involveras. Vi känner oss därför trygga och nöjda med vårt beslut. Magdalena Andersson kommer leda Sverige framåt på ett bra sätt, genom att driva en politik som svarar mot de samhällsproblem vi ser i dag. Det kommer att krävas omfattande satsningar för att stärka välfärden i hela landet och knäcka den växande brottsligheten.