Tobias Baudin: Vi måste alla påminna om skillnaderna i svensk politik

Nu återstår bara några dagar till valdagen och mycket står på spel. Hur valet kommer gå vet vi inte, men en sak är klar som korvspad. Vi socialdemokrater har något som Ulf Kristersson och Jimmie Åkesson saknar: respekt för vanligt folk.

I det här läget, med valet precis runt hörnet, är det läge att påminna om var de högerkonservativa egentligen står. Ta a-kassan – vad vill Sverigedemokraterna egentligen? Jag vet vad Moderaterna vill – sänka den. Jag vet vad vi vill – ha kvar höjningen. Vad vill Jimmie Åkesson? Han som kommer behöva Moderaternas stöd lika mycket som Ulf Kristersson behöver hans.

Titta också på vad som händer i skolfrågan. När friskolemiljardären Peje Emilsson nyligen intervjuades i DN berättade han att han ”sms:ar Kristersson när han varit duktig”. Det råder inga tvivel – moderatledaren väljer riskkapitalisterna före skolbarnen. Vi socialdemokrater kommer alltid sätta barnen i skolan framför ägarna. 

Trots att fängelserna är överfulla saknar de förslag för att på allvar stoppa nyrekryteringen till gängen. Det högerkonservativa blocket blundar för de svåra frågorna.

Nu är det hög tid att syna Moderaternas och Sverigedemokraternas gräsliga bluffpolitik. De vilseleder svenska folket med sitt prat om att bryta brottsligheten. Bryta? De vrider på kranen för fullt. 

Med deras politik ökar otryggheten och segregationen. Trots att fängelserna är överfulla saknar de förslag för att på allvar stoppa nyrekryteringen till gängen. Det högerkonservativa blocket blundar för de svåra frågorna. Det ska de inte komma undan med!

Vi måste alla ut och påminna om skillnaderna i svensk politik. Socialdemokraterna står för en tydlig riktning. Vi ska ha trygga grannskap i hela vårt land, en skola till för barnen och pensioner det går att leva på. Sverige som land ska leda klimatomställningen och med den skapa fler nya jobb med bra villkor och kollektivavtal.

Tack och lov heter vår partiledare varken Jimmie Åkesson eller Ulf Kristersson. Hon heter Magdalena Andersson – och hon säger som det är och hon gör vad som krävs. 

Det är inget nytt att Moderaterna och Sverigedemokraterna blundar för samhällsproblemen, eller rätt och slätt struntar i dem. Men jag måste erkänna att jag är förvånad över hur Ulf Kristersson kan se sig själv som den naturliga ledaren för ”sitt” alternativ när Jimmie Åkesson är lika populär. 

Tack och lov heter vår partiledare varken Jimmie Åkesson eller Ulf Kristersson. Hon heter Magdalena Andersson – och hon säger som det är och hon gör vad som krävs. 

I tider av ekonomisk och säkerhetspolitisk otrygghet har hon visat prov på ett ledarskap som imponerar långt utanför vårt lands gränser. 

Nu lägger vi i högsta växeln för en socialdemokratisk valseger. Tillsammans bygger vi vårt Sverige starkare!

Tobias Baudin är partisekreterare för Socialdemokraterna