S föreslår elräkningsakut

Magdalena Andersson och Fredrik Olovsson. Bild: Socialdemokraternas Youtube

Socialdemokraterna vill införa en elräkningsakut som ska hjälpa utsatta grupper som barnfamiljer och pensionärer genom den tuffa vintern som väntar.

Priset på smör och kaffe stiger, elpriserna slår rekord och bensin och diesel är dyrt. Samtidigt stiger räntorna i rask takt och därmed också inbetalningarna till banken.

Det konstaterade Magdalena Andersson när hon och Fredrik Olovsson, näringspolitisk talesperson för Socialdemokraterna, presenterade åtgärder på kort sikt för att hantera rådande situation och stärka hushållens ekonomi här och nu och på lång sikt för att stärka det svenska elsystemet i grunden.

– Det är alltid bekymmersamt när en regering sviker så tydliga vallöften. Men det är klart att det är särskilt allvarligt i det här läget när hushållen har det väldigt tufft med sin privatekonomi, sa Magdalena Andersson under pressträffen.

Ett av förslagen för att möta den svåra situationen är en elräkningsakut som ska stötta barnfamiljer, pensionärer och andra genom en tuff vinter. Detta är extra viktigt när regeringen nu gett besked om att det inte blir något elstöd förrän tidigast i februari.