Öppet brev till dig som drar en lina på fredagen

Foto: Claudio Bresciani/TT

Den som väljer att knarka till helgen måste tänka efter och inse att man bidrar till våldsvågen som vi ser nu, menar Lena Näslund.

Du bidrar till det ökande våldet i Sverige. Du ger vårt land dåligt rykte. Det är du som gynnar ligorna som mördar varandra, men också oskyldiga människor. Du betalar för att de ska kunna spränga bostäder och förstöra livet för tusentals hyresgäster och villaägare. Du betalar för att de gör barn till mördare.

Sluta köpa kokain och sluta köpa cannabis! Det är olagligt. Och det är omoraliskt! Dessutom blir du troligen en belastning för sjukvården.

De politiska partierna i riksdagen, och deras ledare, vill nu sätta in försvaret för att få stopp på mördandet. 

150 familjer i Stockholmsområdet ska få polisskydd. Det är bra, men obegripligt att det ska behövas.

Kameraövervakning, ansiktsigenkänning, hemlig avlyssning, och annat som vi förknippar med diktaturer, ska införas i snabb takt i Sverige. 

Det är ditt fel du som partyknarkar. Det är du som är den mest attraktiva konsumenten och kunden. Det är du som styr marknaden. De vanliga knarkköparna är givetvis lika skyldiga, men det är du som ”bara” knarkar på helgen, för att det är skönt och avslappnande efter en tuff arbetsvecka, som måste sluta nu. Du måste göra det om vi ska få lugn i Sverige igen. Och om du inte gör det – känn skam och inse att du bidrar till mördandet som nu pågår.

Lena Näslund
fd S-politiker, socialdemokrat Smygehamn