Lena Rådström Baastad: Det är dags att växla upp

Socialdemokraterna knackar dörr

Cykel i fart sett från sadel

Med snart ett år kvar till valet krävs det att vi lägger i en högre växel, menar partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Nu är det snart bara ett år kvar tills det är dags. Vi bestämt oss. Vi ska vinna valet! Jag vill dock vara tydlig – ”business as usual” kommer inte räcka. Nu krävs att vi lägger i en högre växel och får hela partiorganisationen på fötter. Vi ska värva medlemmar, engagera sympatisörer och vinna nya väljare.

För att vinna väljarnas förtroende måste vi själva göra en ärlig samhällsanalys. Vår främsta motståndare har aldrig varit andra partier. Vår främsta motståndare är alltid orättvisor i samhället.

Därför måste vi med kritiska ögon betrakta vårt samhälle och svara på frågan: vilka är de största utmaningarna som vi måste ta oss an? Den analysen måste vi göra på nationell nivå, på regional nivå, på kommunal nivå. Oavsett om vi ingår i en styrande majoritet eller om vi sitter opposition.

[blockquote author=”Lena Rådström Baastad” pull=”normal”]”Vår främsta motståndare är alltid orättvisor i samhället.”[/blockquote]

Väljarna har högt ställda förväntningar på oss socialdemokrater och vi måste se till att leva upp till dessa. Då gäller det att vi ser de utmaningar väljarna ser och svarar upp med socialdemokratiska lösningar på dessa.

Vi har redan gjort positionsförflyttningar för att stå upp för en reglerad och ansvarsfull flyktingpolitik och för att tydligare verka för lag och ordning.

Socialdemokraterna knackar dörr

Lena Rådström Baastad kan se att Socialdemokraterna har mycket goda förutsättningar inför den kommande valrörelsen. På bilden ses Socialdemokrater som samtalar med väljare i valrörelsen 2014.

[dropcap]N[/dropcap]är vi går in i valrörelsen har vi mycket goda förutsättningar. Den socialdemokratiska regeringen har brutit med den tidigare regeringens skattesänkarpolitik. I stället har vi investerat i det som bygger Sverige starkt.

Tack vare att vi brutit med skattesänkarpolitiken har vi nu möjlighet att både lova 20 miljarder mer till välfärden och 10 000 fler anställda inom Polisen.

Tack vare att vi prioriterat det gemensamma har vi nu pengar att satsa på försvaret och på skolan.

Mot oss står partier som vill fortsätta sänka skatterna, mest för dem som tjänar mest. Mot oss står partier som vill lagstifta om lägre löner. Men vi vet bättre.

Den svenska modellen ska utvecklas – inte avvecklas!

PS. Du som är medlem, glöm inte att rösta i kyrkovalet 17 september!

 

 

Lena Rådström Baastad är partisekreterare (S)

Spara

Spara

Spara