Kevir leder ny värvarsatsning

Bawer Kevir, som vann partiets medlemsvärvartävling i höstas, börjar jobba med metodutveckling på Stockholms arbetarekommun. Foto: Ylva Säfvelin/Abild

Stockholms arbetarekommun gör en satsning på medlemsvärvningen. Nu anställer distriktet partiets bäste medlemsvärvare Bawer Kevir fram till valet för att jobba med metodutveckling och att inspirera hela organisationen.

Det går att värva nya medlemmar till partiet och man bestämmer sig för att göra det. Stockholms arbetarekommun har haft ett stort fokus på medlemsvärvning och det ger resultat.

Arbetarekommunen har värvat 450 nya medlemmar de första fyra månaderna, vilket nästan är en tredubbling jämfört med samma period förra året. Då ska man veta att Stockholm nyligen fick pris för bästa medlemsvärvardistrikt av partisekreterare Lena Rådström Baastad – 909 nya medlemmar 2016.

– En bidragande orsak till det här är vår supervärvare Bawer Kevir. Han är också en inspiratör. Folk lär sig av honom och tar intryck. Man märkte det lite under vårkampanjen nu att vi bröt isen. Har vi en sådan förmåga i våra led så ska använda den, säger kommunsekreterare Johan Sjölander.

Detta gör nu Stockholms arbetarekommun och använder fonderade pengar i kassan till att ge Bawer Kevir chansen att inspirera fler.

– Han ska jobba heltid med att gå ut och värva medlemmar, utbilda andra att utvecklas som medlemsvärvare och hitta nya platser vi kan värva på, berättar Sjölander.

[blockquote author=”Johan Sjölander, kommunsekreterare Stockholms ak” pull=”normal”]”Jag såg en bild i går på hur han värvade en Securitasvakt i fullmäktigesalen att gå med i partiet. Så han är en naturbegåvning”.[/blockquote]

Formellt fattas beslutet av styrelsen på lördag. Möjligen kan Stockholms arbetarekommuns framgångar också i sin tur inspirera övriga partidistrikt. Det behövs. Trots att mellankongressen 2015 antog ett mål om att värva 10 000 medlemmar om året vände medlemsantalet ned 2016 till 89 000.

Bawer Kevir sa till AiP i vintras att det är enklare att nu två år efter valet knacka dörr och  värva nya medlemmar eftersom det finns politiskt resultat att visa på.

– Så det är inte bara jag som lyckas övertyga människor, vi har en jättebra politik. Vi ska  utnyttja det. Våga prata med folk. Det är 50 procent av jobbet. Det viktigaste medlemsvärvartipset är så klart att våga fråga. Att fråga vem som helst, var som helst och när som helst.

– Bawer värvade som ombud tre, fyra personer bara under partikongressfesten i  Göteborg. Han passade på att värva serveringspersonalen. Jag såg en bild i går på hur han värvade en Securitasvakt i fullmäktigesalen att gå med i partiet. Så han är en  naturbegåvning, säger Johan Sjölander och skrattar.

– Men det finns en hel del som vi alla kan lära oss av honom. Det är verkligen inte så att  man kan det här bara för att man varit med länge. Stockholms arbetarekommun har satt medlemsvärvning som ett av distriktets tre huvudmål vid sidan av ökat förtroende och roligare partiverksamhet.

– Vi måste bli fler. Så är det. Övriga partidistriktet är utmanade.

– Vi fick bucklan förra året och hoppas nu kunna behålla den, säger Johan Sjölander.

– Skämt åsido, så hoppas vi att andra blir inspirerade, vi vill ju att hela partiet ska växa.

Spara