Jämställdhetsmyndigheten är invigd

Stor uppmärksamhet i dag när Jämställdhetsmyndigheten invigdes. Här jämställdhetsminister Åsa Regnér och myndighetens chef Lena Ag. Foto: Sami Mashial

 

Lena Ag, Åsa Regnér, Annika Öster, generaldirektör Brottsoffermyndigheten, och Gun Heimer, chef Nationellt centrum för kvinnofrid. Foto: Sami Mashial

1 januari startade Sveriges nyaste myndighet. I dag var det invigning av Jämställdhetsmyndigheten i Angered.

Nu är den invigd, Jämställdhetsmyndigheten, på Angereds torg 9 i Göteborg. Dagen har varit fylld av aktiviteter, både på Angeredsgymnasiet och på Familjecentralen i Angereds centrum. Bland annat har Lena Ag, myndighetens nya generaldirektör, samt jämställdhetsminister Åsa Regnér pratat med gymnasieungdomar om jämställdhet, trakasserier och våld.

– Vi talade om Me too och om att feminism handlar om att upptäcka och se att det finns orättfärdiga skillnader baserade på kön och att man vill göra något åt det, säger Åsa Regnér.

Man fick även info om Guts – mötesplats för unga tjejer och GIA, Gays in Angered.

– Dagen avslutades med att inviga Jämställdhetsmyndigheten, ett självklart steg i att skynda på resultat i jämställdhetsarbetet och svar på höstens Metoo-upprop, säger jämställdhetsministern.

Med på invigningen var även landshövdingen i Västra Götalands län, Anders Danielsson, och kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, Ann-Sofie Hermansson (S).