Hinner du rösta på valdagen 9 september?

I torsdags passade statsråden Mikael Damberg och Helene Hellmark Knutsson på att förtidsrösta. De valde att göra det i Solna, där båda har vuxit upp.

– Det är viktigt att hinna rösta i det här viktiga välfärds- och värderingsvalet, säger Mikael Damberg.

I en lucka i ett annars tight schema passade de båda statsråden på att förtidsrösta i Solna där de vuxit upp. De gjorde det för att uppmärksamma att det är viktigt att lägga sin röst i ett val som de beskriver som ett välfärds- och värderingsval. Mikael Damberg bor fortfarande i Solna. För honom är kommunvalet extra viktigt. Solna har M-styre sedan 20 år tillbaka.

[blockquote author=”” pull=”normal”]”När jag växte upp här var Solna en av de barnvänligaste kommunerna i Sverige.”[/blockquote]

– När jag växte upp här var Solna en av de barnvänligaste kommunerna i Sverige. I dag har vi riktigt dåliga skolresultat jämfört med de andra kommunerna i Stockholms län och stora barngrupper. Vi behöver verkligen satsa, inte minst på skola och utbildning i Solna.

Helene Hellmark Knutsson bor inte längre i Solna men ville visa att det går bra att förtidsrösta även utanför sin egen kommun.

– Men om man vill rösta på någon speciell i sitt eget kommunfullmäktige eller i sin egen landstingsvalkrets måste man ta med sig de valsedlarna.

Helene Hellmark Knutsson har varit landstingsråd för S i Stockholms läns landsting. Hon lyfter bland annat Nya Karolinska som ett exempel på att det är viktigt att fundera över vilket parti man ska lägga sin röst på.

[blockquote author=”” pull=”normal”]”Nya Karolinska har kostat skattebetalarna oerhört mycket men samtidigt inte löst sjukvården.”[/blockquote]

– Moderaterna har styrt i 12 år. Nya Karolinska har kostat skattebetalarna oerhört mycket men samtidigt inte löst sjukvården. Tiderna på akuten ökar, operationstiderna förlängs, personalen flyr. Det är verkligen dags för ett skifte.