Debatt: Shamm Salih ”Vårberg är värd en bättre mediebild”

Snälla media, skapa en bättre mediebild av Stockholmsförorten Vårberg!

Jag är medveten om de problem som finns, inte minst här i Vårberg. Men att enbart dra alla oss som bor här över en kam och stämpla oss som kriminella är fel. Varför tar man aldrig upp de resterande 99 procenten av oss som vill skapa ett bättre och tryggare samhälle?

I nuläget ser man att media påverkar samhället jättemycket. De skrivs väldigt mycket om stenkastning, skottlossning, bilar i brand och om plundrade affärer. Men aldrig om de goda gärningarna som sker här i Vårberg.

Vi som bor här får uppleva en hel del goda gärningar men det är inget som varken media eller samhället vill se eller höra talas om.

Så fort något negativt inträffar här i Vårberg, då är medierna på plats och rapporterar. Men när något positivt inträffar väljer medierna att stoppa huvudet i sandlådan. Jag är trött på det här och jag tänker inte sitta tyst och låta massmedia diktera den verklighet som jag ser. Vårberg brinner inte varje dag och det är inte skottlossning i Vårberg varje dag heller.

Det handlar inte om att förneka att det finns problem här utan det handlar om att öppna ögonen, hjärnan och hjärtat för ett bredare perspektiv.

Det är dags nu och jag uppmanar både medier och alliansen att vara med om att förändra den svartmålade mediebilden som finns om vår hemtrakt Vårberg.

Ni är välkomna hit till Vårberg också de dagar det inte brinner några bilar. Jag lovar att ni kommer möta människor som är som ni. Det finns en förort bortom fördomarna om att tillvaron här helt präglas av brott och gangsters.

Här finns fantastiska människor som tar hand om varandra som i en stor familj. Men det är inget som medierna vill ta upp, inget som samhället vill se.

Jag kräver att medierna skriver mer om de positiva krafter som finns i vår hemtrakt Vårberg och ser oss som en del av samhället.

Shamm Salih, 17 år, medlem i SSU Rinkeby

Detta är en opinionstext i Aktuellt i Politiken. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.