Dags för Almedalen

Senaste gången det begav sig för Almedalen var 2019. Foto: Region Gotland/Linnéa Isaksson

Efter ett uppehåll på tre år är Almedalsveckan tillbaka, på gott och ont, i fysisk form.

Årets Almedalsvecka inleds söndagen 3 juli med Magdalena Andersson tal klockan 19.00 på Almedalens scen. Nytt för i år är att veckan kortats och från och med måndagen 4 juli är det två partiledartal per dag, och varje parti har en halvdag var.

I övrigt är veckan fullspäckad med programpunkter av en stor mängd arrangörer från politiken, media, civilsamhället och näringslivet. Efter över två år med pandemi är även det så kallade DJ battle tillbaka, med ett politikerlag och ett medialag.

Aktuellt i Politiken är såklart på plats och bevakar. Förutom statsministerns tal kommer vi även att hänga på låset på S årliga ekonomisk-politiska seminarium – Finanspolitikens roll i en osäker tid, i år med finansminister Mikael Damberg och professor Brigitte Granville. Det går av stapeln måndag 4 juli 14.00 i St. Hansskolan.

För mer info och programpunkter, kika här! OCH! Håll koll på hur en eventuellt ökad spridning av coronaviruset, som är ett tänkbart scenario i sommar enligt Folkhälsomyndigheten, påverkar programmet.