Brev om Ukraina

Tobias Baudin uppmanar alla S-medlemmar att skriva på för Ukraina och dess folk. Foto: Socialdemokraterna/Karolina Jurcevic

Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin vänder sig direkt till alla medlemmar i Socialdemokraterna och vädjar om att de skriver under för att visa sitt stöd för Ukraina och dess folk.

Hej! Mitt i Europa fruktar oskyldiga kvinnor, män och barn för sina liv. Ansvaret för det barbariska kriget i Ukraina vilar fullt ut på president Putin. För oss socialdemokrater är det självklart att höja våra röster när fred, frihet och demokrati hotas.  

Det första du kan göra är att skriva under den här namninsamlingen och visa ditt stöd med Ukraina och dess folk. Det andra du kan göra är att skänka pengar till Palmecentrets insamling för demokratirörelser och människorättsaktivister i Ukraina. Varenda krona räknas! 

Klicka på knappen för att komma till både namninsamlingen och Palmecentrets insamling »Skriv under namninsamlingen

Runt om i hela Sverige kommer demonstrationer att äga rum. Delta om du har möjlighet, du hittar mer information om demonstrationerna på Facebook genom att söka efter ”demonstration Ukraina + där du bor” i sökfältet.  

När du följer nyhetsrapporteringen är det extra viktigt att du är källkritisk. Jag vet att det kan vara svårt att avgöra vad som är sant och falskt i sociala medier där det ofta sprids rykten och osanningar.  

Tillsammans står vi upp för solidariteten, för människovärdet och för Ukrainas folk. Som socialdemokrat är den internationella solidariteten mer än bara fina ord på ett papper – vi vill påverka och förändra. Göra skillnad. 

Så skriv under namninsamlingen och om du har möjlighet, donera en slant till Palmecentrets insamling – varenda krona spelar roll.

Skriv under namninsamlingen

Alla ukrainare ska veta att de inte är ensamma i sin kamp för rätten att leva i fred, frihet och demokrati. Så gör din röst hörd! 

Med vänliga hälsningar, 
Tobias Baudin 
Partisekreterare