24 av 26 distrikt har nominerat Magdalena Andersson

De sex skogslänen samt Socialdemokraterna i Kalmar och Jönköpings län har de senaste dagarna nominerat Magdalena Andersson som ny partiordförande. 24 av de 26 partidistrikten står därmed bakom Magdalena Andersson.

”I Magdalena Andersson ser vi inom skogslänen den starka, tydliga och enande ledare som Socialdemokraterna behöver” skriver företrädare för de sex partidistrikten i ett gemensamt uttalande.

– Magdalena Andersson är ideologiskt förankrad i den socialdemokratiska idétraditionen, är en tydlig och skarp kommunikatör som kommer leda Sverige framåt på ett bra sätt genom att driva en politik som svarar mot de samhällsbekymmer vi ser i dag, skrev Carina Ödebrink, ordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län i ett pressmeddelande när distriktet gick ut med sin nominering.

– Hon har en väldigt hög politisk kompetens och kommer att bli en väldigt bra partiordförande, sa Anders Henriksson, ordförande för S i Kalmar län till P4 Kalmar.

Magdalena Andersson har själv inte kommenterat om hon kandiderar, men hon har inte heller sagt att hon inte gör det.

De enda partidistrikt som ännu inte har nominerat är Blekinge och Gotland. Sista dag att nominera till valberedningen är först den 1 oktober.