”Ett fegt och avskyvärt dåd”

Stefan Löfven fördömer terrordådet i Nya Zeeland som fegt och avskyvärt.

Det här är en nyhetstext. Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalité. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar: aip.nu/om-aip-media

I morse svensk tid dödades minst 49 människor i ett terrordåd riktat mot två moskéer i Nya Zeeland. Stefan Löfven beskriver dådet som fegt och avskyvärt.

– Det är ett fegt, avskyvärt dåd som släcker människors liv, skadar, åstadkommer ärr för resten av livet för så många människor. Det är en attack mot det öppna samhället, en attack mot demokratin som syftar till att skapa rädsla och splittring.

Stefan Löfven kommenterade vid lunchtid terrordådet i två moskéer i Christchurch, Nya Zeeland, i morse svensk tid där minst 49 människor dödades under fredagsbönen. Åtminstone en av de misstänkta terroristerna beskrivs som en högerextrem terrorist.

Stefan Löfven sa vidare att Sverige uttryckt sin djupaste solidaritet, och står sida vid sida, med Nya Zeeland och att man självklart kommer att bistå om så behövs.

Maria Persson
Maria Persson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

E-post: [email protected] Telefon: 070-616 98 69

Inga kommentarer än

Det är ej möjligt att kommentera