Wallström ny krönikör i Aktuellt i Politiken

Foto: Ylva Säfvelin/AiP

Margot Wallström har tackat ja till att skriva krönikor i Aktuellt i Politiken. Därmed kommer tre tidigare socialdemokratiska utrikesministrar att skriva om internationell politik i AiP.

I slutet av september kunde Aktuellt i Politiken berätta om ett tiotal nya krönikörer som nu i en ny redaktionell satsning kommer att skriva i tidningen med globalt, regionalt och fackligt perspektiv.

Under rubriken ”Utblick” kommer Jan Eliasson, tidigare vice generalsekreterare för FN och utrikesminister, samt Lena Hjelm-Wallén, också hon tidigare utrikesminister, att skriva.

Trion blir nu komplett i och med att även Margot Wallström har gett klartecken till att bli krönikör i AiP. Hennes första krönika kommer efter årsskiftet.

Övriga nya skribenter i internationella frågor är Jesper Bengtsson, frilansjournalist och fd chefredaktör Tiden, (demokratisering, konflikt- och fattigdomsbekämpning) och Carl Melin, forskningschef på Futurion (amerikansk politik).

– Jag är mycket stolt och glad över att vi får en bred och mycket kompetent skara krönikörer i Aktuellt i Politiken, säger Daniel Färm, VD för Aktuellt i Politiken.

Läs mer om alla nya krönikörer och ledarskribenter här: