”Vi med äldre befolkning kommer ha större behov”

Maria Stenberg, regionråd och regionstyrelsens ordförande i Region Norrbotten.

I Region Norrbotten gick pengarna, 76 miljoner kronor, från välfärdsmiljarderna till att förbättra förlossningsvården. Man har dubbelbemannat på barnmorskesidan för att se till att man kan introducera nya barnmorskor och för tryggheten hos nya föräldrar.

Maria Stenberg (S), som är regionråd och regionstyrelsens ordförande i Region Norrbotten, berättar också att tack var pengarna har man dessutom kunnat satsa på de föräldrar som fått för tidigt födda barn.

– De kan komma hem tidigare med hjälp av stöd från förlossningsvården på sjukhuset. Vi har en av landets bästa förlossningsvård med minst risk för skador för kvinnor och barn tack vara att vi fått de här pengarna, säger Maria Stenberg.

Vad säger du om det nya välfärdslöftet som presenterats i dag?

– Det är väldigt välkommet. När vi tittar på våra ekonomiska förutsättningar fram i nästa mandatperiod är det rätt tufft. Jag representerar ju också en region som inte har en befolkningsökning. Att jag har partikamrater som sitter i regeringen som också ser att vi som har en äldre befolkning kommer att ha större behov, det är verkligen framsynt, avslutar Maria Stenberg från Region Norrbotten.

 

Läs även: Välfärdslöftet: 20 miljarder extra till kommunerna

Spara

Spara

Spara