Valmorgon – ny satsning från AiPs ledarredaktion

Tobias Baudin intervjuas av Valmorgons programledare Daniel Färm och Joanna Abrahamsson Valmorgon är en ny satsning från AiPs ledarredaktion. Foto: Henrik Persson/AiP

Valmorgon med ledarredaktionen är en ny satsning från Aktuellt i Politiken där programledarna Joanna Abrahamsson och Daniel Färm samtalar om nyheter i valrörelsen och bjuder in gäster från olika delar av det politiska spektrat.

Valrörelsen inför 2022 års riksdagsval satte igång på allvar med statsminister Magdalena Anderssons tal i Almedalen på söndagen. AiP kommer som alltid att specialbevaka valet med reportage och artiklar.

Men den här gången kommer bevakningen byggas ut ännu mer genom att ledarredaktionen startar en satsning på livesändningar på Facebook.

Premiären sändes på söndagen några timmar innan Magdalena Andersson tal och genomfördes på plats i parken Almedalen, Visby.

Tobias Baudin, partisekreterare Socialdemokraterna, var först ut att gästa programledarna Joanna Abrahamsson och Daniel Färm.

– Jag tror definitivt på att vi kommer få över 30 procent i valet. Men jag vet inte hur mycket så jag väljer att kalla det för 30+, säger Tobias Baudin till Valmorgon.

Med på plats var även Göran Hägglund, Kristdemokraternas tidigare partiordförande och numera konsult inom kommunikation. Som aktiv politiker gjorde han sig känd för att inte dra sig för att skämta ibland.

– Det är viktigt att man även som politiker kan skratta ibland. Det mesta i politiken framstår som gravallvarligt, och kanske är det ännu viktigare då att kunna skämta lite och visa att även politiker faktiskt är vanliga människor, säger Göran Hägglund.

Almedalsveckan är den tiden på året då stora delar av Sveriges politiker och makthavare är på samma plats och en av dem är Åsa Fahlén, förbundsordförande för Lärarnas Riksförbund. I sitt samtal som fick avsluta första avsnittet av Valmorgon betonade hon att även om friskolornas vinster är en viktig fråga så får man inte glömma bort att skolans verklighet är större än så. Exempelvis är förutsättningarna för skolor väldigt olika på landsbygden och i storstadsområdena.

Första avsnittet av Valmorgon