Vallokalerna öppnar – då ökar S kampanjtakten

S partisekreterare Tobias Baudin var tidigt ute att rösta i dag. Foto: Ylva Säfvelin/AiP

– Vi kommer att intensifiera våra samtal, i ringning men också i dörrknackning. Nu ökar vi takten och pratar om att man kan rösta på oss redan nu, säger partisekreterare Tobias Baudin på väg till vallokalen på onsdagen.

I dag onsdag 24 augusti startar förtidsröstningen i hela Sverige. En av dem som var tidigt ute för att rösta var Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin, som får köa en stund för att komma in i vallokalen i Stockholms stadsbibliotek.

Hittills har S partiorganisation genomfört över 300 000 samtal och det fortsätter enligt honom att gå i en rasande takt.

– Jag var i Linköping i går, vi skulle äta tårta och fira att de hade passerat 10 000 samtal. Från att de beställde tårtan med skylten ”10 000” till att jag kom dit för att käka tårta så har de passerat 12 000. 

Vartenda jäkla samtal kommer att vara viktigt. Varje insats vi gör kan avgöra valet. 

Av opinionsmätningarna att döma är det väldigt jämnt mellan de potentiella regeringsunderlagen – och i högerblocket kan det dessutom bli målfoto mellan två av partierna. 

– I flera mätningar är SD lika stora eller till och med större än M. Det är klart att det måste vara rörigt på den sidan. Om Sverigedemokraterna blir större än Moderaterna, ska inte Jimmie Åkesson försöka bli statsminister?

Man ska ta opinionsmätningar med en nypa salt – ibland får S lite högre siffror, ibland lite lägre – men en sak är säkert, enligt Baudin.

– Vartenda jäkla samtal kommer att vara viktigt. Varje insats vi gör kan avgöra valet. 

Förtidsrösta

Sök din närmaste vallokal genom Valmyndighetens hemsida.