Toppmoderater hetsar – Kinberg Batra gillar

När Moderaterna fick kritik för drevet mot socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) förklarade kommunikationschefen Per Nilsson att partiet struntade i kritiken:
”Bara att ignorerar och gå vidare.”
Anna Kinberg Batra gav Nilsson en ryggdunk och gillade uttalandet.

Bakgrunden till M-tjänstemannen Delmon Haffos förolämpning av Annika Strandhäll var det twitterdrev där Haffo hetsade mot att Strandhäll svarat på ett Facebookskämt som ifrågasatte mäns rösträtt.

Men ännu hårdare var faktiskt tonen från den migrationspolitiske talespersonen Johan Forsell (M).

”Kan vara det dummaste jag någonsin läst av ett svenskt statsråd. Synnerligen ofräsch syn på demokrati av Strandhäll”, twittrade Forsell.

Forsell hävdade att det tvärtom var Strandhäll som sänkte nivån i sociala medier.

Medan Delmon Haffo försökte få Strandhälls skämt till en osmaklighet grundat på ”det manshat som finns inom delar av vänstern”, som han uttryckte det i Nyheter24, så menade Muf:s ordförande Benjamin Dousa att ministern faktiskt på allvar ville avskaffa demokratin.

Kommunikationschefen Per Nilsson var en av dem som gillade Dousas tweet.

Moderaterna har nu bett Annika Strandhäll om ursäkt, sparkat två medarbetare och fråntagit Per Nilsson ansvaret för kommunikationsavdelningen.

– Vad vi gör nu är en omstart av hur vi arbetar med vår digitala kommunikation, för det behövs, säger Anna Kinberg Batra till TT.

Men det ansåg Kinberg Batra inte behövas ett par dagar tidigare när M-kansliet fick kritik för drevet mot Strandhälls Facebookkommentar. Tvärtom.

När Aftonbladets Anders Lindberg skrev att M lärt för mycket av Donald Trumps och SD:s kampanjmetoder skrev kommunikationschefen Per Nilsson på twitter att kritiken inte skulle tas på allvar:

En som gillade det uttalandet var partiledaren Anna Kinberg Batra!

Att Delmon Haffo kände visst stöd för Strandhälldrevet var uppenbart av den här tweeten veckan före.

Några dagar senare kallar partiets digitale kommunikatör Delmon Haffo, vice ordförande i Muf Stockholm, en minister för ”hora” live på Facebook.

– Det är varken en strategi eller en kultur, säger Kinberg Batra.

Uppdaterat 180222:

Mufs ordförande Benjamin Dousa kallar Annika Strandhäll för ”Sveriges otrevligaste politiker”.