SD-toppen om islam: Terroristerna inte en minoritet

SD-politikern Martin Strid fick lämna landsdagar och partiet efter det rasistiska uttalandet om att muslimer inte är människor.

Partiledningen tog avstånd trots att de drivit demoniseringen av islam och muslimer hårt. Inte minst partisekreterare Richard Jomshof.

”Strids uttalande om att muslimer inte är människor är bara en logisk följd av partiets egen avhumaniseringskampanj”, skriver DN-journalisten Niklas Orrenius om skandalen på Sverigedemokraternas landsdagar.

SDs avhumanisering av muslimer går tillbaka till Jimmie Åkessons debattartikel 2009 om att han såg ”den växande muslimska befolkningen” ”som vårt största utländska hot sedan andra världskriget”.

Åkesson sa att Strids uttalande var bland det värsta han hade hört. Även partisekreteraren Richard Jomshof tog avstånd.

– Jag menar att det är rasism, sa Jomshof till SVT.

Jomshof är annars den som drivit demoniseringen av islam hårdast. I våras delade han en bild av den trojanska hästen ”Islam” utanför borgen ”The West”.

Jimmie Åkesson försvarade bilden med att det finns människor som utnyttjar svensk naivitet för att ”ta sig in i Sverige… och mörda människor”.

– Det finns många sådana i vårt land, och det de oftast har gemensamt är religionen, sa Åkesson i en replikskifte med Annie Lööf (C) i riksdagen i juni.

[blockquote author=”” pull=”pullright”]”Åtskillnaden mellan islamisk terror och religionen har stundtals varit närmast obefintlig för SD.”[/blockquote]

Åtskillnaden mellan islamisk terror och religionen har stundtals varit närmast obefintlig för SD.

Jomshof hävdade i en integrationsdebatt 2013 att våld i förorten har en koppling till islam.

– Det är stenkastning mot polis, stenkastning mot ambulans och brandkår och förortsupplopp. Det är svenska pojkar som misshandlas och rånas och svenska flickor och kvinnor som utsätts för överfalls- och gruppvåldtäkter. Det är människor som hotas, förföljs och till och med mördas för att de, som det heter, kränker Muhammed och islam.

Islam har ett motsatt budskap mot kristendomens kärleksbudskap, förklarade Jomshof.

– Jag menar därför att islam inte är kompatibelt med frihet, jämställdhet eller demokrati.

2014 framhöll Jomshof att de islamistiska terrororganisationerna med Islamiska staten i spetsen nu var ”så många och deras verksamhet så omfattande att det knappast går att påstå att det rör sig om en liten minoritet”.

En majoritet av muslimerna, eller åtminstone en stor minoritet, skulle alltså vara terrorister.

– Varje gång de använder våld som metod, varje gång självmordsbombare spränger oskyldiga i luften, varje gång de halalslaktar ”otrogna” hittar de stöd för detta i Koranen och i Muhammeds handlingar.