Persson och Färm nya ledningen för Aktuellt i Politiken

Daniel Färm och Maria Persson. Foto: Ylva Säfvelin/AiP

Maria Persson blir ny chefredaktör och ansvarig utgivare för den socialdemokratiska tidningen Aktuellt i Politiken (AiP). Hon har arbetat som journalist på tidningen de senaste fem åren, och har tidigare arbetat på såväl fackförbundstidningar som TT. Samtidigt blir Daniel Färm VD för AiP. Han fortsätter dock parallellt med detta som verksamhetschef för Tankesmedjan Tiden.

Nina Wadensjö, som har varit både chefredaktör och VD (Publisher), lämnar uppdraget efter tre år för att i stället bli VD för upphovsrättsorganisationen Bonus Copyright Access.

 

– Det känns både roligt och viktigt att få fortsätta att utveckla en tidning med anor, men som så väl behövs här och nu. Att få göra det med en så kompetent redaktion kommer att bli riktigt bra! säger Maria Persson.

– Aktuellt i Politiken ökar förståelsen och intresset för vad som händer i svensk politik, utifrån en socialdemokratisk horisont. Med proffsiga journalister och duktiga skribenter är AiP en riktig kvalitetstidning. Vi kommer nu att fortsätta utvecklingen av tidningen för att nå och vara relevanta för ännu fler. Alla aktiva socialdemokrater både borde och kommer att vilja prenumerera på AiP, säger Daniel Färm.

Maria Persson och Daniel Färm tillträder sina respektive tjänster den 1 juli. Övriga på redaktionen är Ylva Säfvelin, Jan Söderström, Anne-Marie Lindgren och Mimmi Toreheim.

Aktuellt i Politikens nya ledarskribenter kommer att presenteras inom kort.