Står upp för Löfven

Foto: Johan Flanke fri publ

När Stefan Löfven håller sitt avslutande tal till kongressen i dag delar han scen med SSUare från Göteborg och Halland som värvat minst två nya medlemmar den senaste veckan.

Elsa Alm och Felix Mölsä från SSU-klubben Centrum i Göteborg är två av dem.

– Jag har vunnit en del värvartävlingar förut, så jag har inte så många vänner kvar som inte redan är medlemmar. Jag fick övertyga två andra som tycker att det är viktigt att SSU-Centrum växer att gå med, säger Elsa Alm.

Hon är 16 år och ordförande för SSU-Centrum, den största SSU-klubben i Göteborg. Felix Mölsä är lika gammal och gick med i SSU i augusti ifjol.

– Jag ser fram emot detta. Jag trodde inte att jag skulle få dela scen med statsministern och partiledaren efter ett halvår som medlem, säger han.

Han har värvat två kompisar i sin klass.

– Jag berättade att det är en fantastisk stämning i SSU, att man får möjlighet att uttrycka sina åsikter och att man snabbt kommer in i gemenskapen. Sedan handlar det såklart om att berätta att den socialdemokratiska politiken har fördelar för dig, säger Felix Mölsä.

– Jag värvar medlemmar till SSU genom att säga att det är viktigt att en ung generation formar en politik för oss som är unga och att SSU är bästa stället för det, säger Elsa Alm.

Felix Mölsä hoppas att Stefan Löfven i sitt tal tar upp frågan om att ha ett privatliv på internet.

– Internetleverantörer och andra företag ska inte ta bort vårt privatliv på nätet genom att lagra information och använda det för att få oss att köpa saker, säger Felix Mölsä.

En annan önskan är att Stefan Löfven ska ta upp hans hjärtefråga om att bilda en nordisk federal union.

Elsa Alm vill ha ett ideologiskt tal som handlar om hur den nya socialdemokratin kan utformas och att han skickar en uppmaning till partiets medlemmar att utforma en skarp politik på ideologisk grund.

– I dag känns partiet ideologiskt vilset, säger hon.

Elsa Alm tar migrationspolitiken som ett exempel.

– Vi har låst fast oss i vissa frågor, såsom om det ska vara tillfälliga eller permanenta uppehållstillstånd, i stället för att se de stora perspektiven om Europas ansvar för flyktingmottagandet, säger hon.

En annan önskan är att Stefan Löfven ska säga något om att partiet behöver blir en rörelse igen.

– Vi behöver bli fler medlemmar inom Socialdemokraterna med olika bakgrunder, säger Elsa Alm.

Spara

Spara

Spara