Nils Vikmång blir S valgeneral

Nils Vikmång blir valgeneral för Socialdemokraterna i valet 2018.

– Vi får en bra koppling både till regeringen, hit till partikansliet och till partidistrikten, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad.

Förutom Moderaterna kommer även Sverigedemokraterna vara S huvudmotståndare i valet.

Nils Vikmång är i dag statssekreterare hos energiminister Ibrahim Baylan och var tidigare förstaombudsman i Stockholms läns partidistrikt och dessförinnan ombudsman på Norrköpings arbetarekommun.

Med valet av Vikmång finns nu erfarenheterna från regeringsarbetet med när Socialdemokraterna nu formar partiets valorganisation.

– Nils kan politiken, han kan organisationen. Det känns riktigt bra, säger partisekreterare Lena Rådström Baastad som vill ”knyta ihop säcken” och få ut maximalt av hela partiet i valrörelsen.

– Hur använder vi hela arbetarrörelsen, där alla delar kan ge ett mervärde till varandra, för att få ut mesta möjliga?

Redan i september kommer valorganisationen att få ett första test i och med kyrkovalet.

En nyckelroll får även Lisa Hedin, som på dagen blir ny kanslichef, och därmed också får en plats i valledningen. Hedin kommer från jobbet som partiets kommunikationschef. Tf kommunikationschef blir tills vidare John Zanchi.

Socialdemokraterna kommer direkt från en kongress och en vårkampanj som har haft ett delvis nytt fokus på trygghetsfrågor. S går in valrörelsen med en unik koalition bagaget men går till val på egna meriter.

Förutsättningarna är också nya med en regeringsfråga som är historiskt osäker och politiskt laddad.

– Våra politiska huvudmotståndare är dels Moderaterna, vi ser dem som ett hot mot den svenska modellen. Men vi ser också att det är Sverigedemokraterna som är ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Nu ser vi även tydligt att det är ett högerparti, man har lagt tydliga förslag som är arbetarfientliga och har även skattesänkningar som skulle slå hårt mot välfärden, säger Nils Vikmång till DN.

Spara

Spara

Spara