Elvy Söderström ny ledarskribent i Aktuellt i Politiken

Hon har varit en av socialdemokratins framgångsrikaste kommunalråd och veteran i partiledningen. Nu blir Elvy Söderström ny ledarskribent i Aktuellt i Politiken.

AiP har under hösten förstärkt och breddat tidningens opinionsmaterial och rekryterat en rad nya alternerande ledarskribenter och krönikörer med politisk tyngd.

Ledartexterna skrivs i dag av Lars Engqvist, Veronica Palm, Lars Stjernkvist, Aida Hadžialić och Erik Nises.

Nyligen valdes dock Hadžialić till nytt regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Region Stockholm. Hon lämnar därför ledarskrivandet i Aktuellt i Politiken vid årsskiftet.

Istället står det nu klart att Örnsköldsviks tidigare kommunalråd Elvy Söderström tar plats i AiP:s ledarspalter.

– Jag blev både glad och hedrad när jag fick frågan, jag är en mångårig prenumerant på AiP, säger Elvy Söderström.

Vilka frågeställningar tycker du är viktigt att föra upp högre på den politiska agendan?

– Dagens och framtidens utmaningar och möjligheter, hela Sverige ska kunna växa och känna framtidstro och så bygger vi ett hållbart samhälle.

Elvy Söderström har under de senaste decennierna varit en mycket respekterad och inflytelserik person inom socialdemokratin. Hon har lång erfarenhet både kommunpolitiskt och partipolitiskt. Hon har varit partidistriktets ordförande i Västernorrland och var den som suttit längst i det verkställande utskottet när hon lämnade där 2017.

Elvy Söderström blev kommunstyrelsens ordförande i Örnsköldsvik 1995 och lämnade posten 2014. Som kommunalråd har hon prisats både för sitt ledarskap och sitt arbete med jobb- och utvecklingsfrågor.

Infrastrukturpolitiken har alltid legat henne särskilt varmt om hjärtat, med utbyggnaden av Botniabanan som det kanske viktigaste politiska avtrycket under karriären.

Det enda uppdrag hon har kvar idag är just styrelseordförande för Norrtåg AB.

Och från och med årsskiftet är hon alltså även ledarskribent i Aktuellt i Politiken.

– Det känns lite pirrigt, säger Elvy Söderström.