Aktuellt i Politiken söker reporter

Aktuellt i Politiken (AiP) är Sveriges enda socialdemokratiska nyhetstidning. Vi söker nu en driven politisk reporter med god förståelse för svensk politik, som kan växla mellan intervjuer med ministrar och granskning av olika politiska utspel och frågor. Under 2022 kommer vi givetvis ägna stor uppmärksamhet åt valrörelsen och det som sker inför, under och efter valet i september.

AiP bevakar svensk politik utifrån en socialdemokratisk horisont, och allt som händer inom och runt socialdemokratin. Tidningen kommer ut med två nummer varje vecka, och innehåller nyheter, reportage, intervjuer, granskningar, analyser och opinionstexter. Artiklarna publiceras både i papperstidningen och på sajten aip.nu.

Vi söker dig som kan ta en artikel från ax till limpa: från idé eller tilldelning av chefredaktör – till publicering i papperstidning och på sajten.

Vi söker primärt dig som har arbetat som nyhetsreporter eller politisk reporter på en redaktion tidigare.

Tjänsten är ett vikariat på halvtid (50%), 1 januari-31oktober 2022, för en reporter som är föräldraledig.

Tjänsten är förlagd till Stockholm, och redaktionen är belägen på Sveavägen 68.

Vi har givetvis kollektivavtal (Dagspressavtalet), och arbetar aktivt för att skapa en god arbetsmiljö och en jämställd arbetsplats.

Intresserad? Skicka in ansökan och CV till Daniel Färm, vd: [email protected], och till Maria Persson, chefredaktör och ansvarig utgivare: [email protected]. Sista ansökningsdag: 28 november.

Du kan även höra av dig till oss om du har frågor: Daniel Färm: 070-650 12 09 alt Maria Persson: 070-616 98 69.