Aida Hadzialic föreslås bli regionråd

Aida Hadzialic ser att vara på väg att göra politisk comeback. Hon är valberedningens förslag till att bli S nya toppnamn i Region Stockholm. 

– Hon är en kvinna med mångårig erfarenhet av politiskt arbete både lokalt och centralt, säger valberedningens Annika Andersson Ribbing. 

 

Aida Hadzialic är 32 år. Hon kom till Sverige som 5-åring tillsammans med sin familj som flykting från Bosnien. Hon har studerat juridik och vid Handelshögskolan i Stockholm, är tidigare kommunalråd i Halmstad ochvar gymnasie- och kunskapslyftsminister 2014–2016.

– Jag är glad och hedrad över att en enig valberedning har valt att föreslår mig som regionråd och gruppledare för Socialdemokraterna i Stockholmsregionen. Det är en nominering som förpliktigar och som jag är ödmjuk inför. Om jag får medlemmarnas stöd lovar jag att göra mitt yttersta för att Socialdemokraterna ska få ett än starkare förtroende i Stockholmsregionen, sa hon när hon presenterades som valberedningens förslag.

Hadzialics namn var inte ett av dem som nämndes när man såg till vilka som fått många nomineringar men valberedningen uppfattar nu att det finns ett starkt stöd för henne. Det nya regionoppositionsrådet väljs på en extrakongress med Stockholms läns partidistrikt 7 september.

– Valberedningen ser att Aida har precis de kvaliteter som behövs i en region med våra utmaningar. Hon är en god ledare, en lagbyggare, hon är lösningsorienterad. Hon är erkänt duktig på att utveckla politik. Hon är van att samarbeta med politiker i andra partier. Hon är en god kommunikatör. Hon har breda nätverk som i den här rollen kommer att gagna Stockholmsregionen och den politiska utveckling som vi behöver. Vi tror att invånarna i vår region kommer att vara nyfikna på Aida i den här rollen och vi är övertygade om att hon kommer att göra stor skillnad, säger Annika Andersson Ribbing som varit sammankallande i valberedningen.

Aida Hadzialic konstaterar att Stockholm står inför stora utmaningar samtidigt som det är en region med fantastisk potential.

– Det är viktigt att Socialdemokraterna levererar ett eget svar på hur sjukvården och en konkurrenskraftig Stockholmsregion ska se ut.