S: Kombispels vd får gå – slutar med telemarketing

Kombispels vd och styrelse får lämna och företaget slutar att anlita externa telemarketingföretag, meddelade Socialdemokraternas partisekreterare på en extrainkallad pressträff på fredagen. Foto: Jessica Gow/TT

S-ägda Kombispels vd får gå med omedelbar verkan. Hela styrelsen uppmanas även att lämna. Kombispel slutar vidare med att anlita externa företag för telefonförsäljning, meddelar Socialdemokraternas partisekreterare Tobias Baudin på en pressträff under fredagen.
– Det är vedervärdigt och jag är både ledsen och förbannad över det som hänt, säger Budin om säljmetoderna.

På en extrainkallad pressträff berättade Tobias Baudin vad Socialdemokraternas verkställande utskott beslutat efter vad som framkommit de senaste dagarna om det anlitade teletjänstföretaget Effective Communication säljmetoder:

  • Kombispels samarbete med telefonförsäljningsföretaget Effective Communications avslutas med omedelbar verkan.
  • Kombispel kommer att sluta anlita externa företag för telemarketing.
  • Kombispels vd Jonas Lindblom sparkas och resten av styrelsen uppmanas att avgå omgående. En ny styrelse kommer att väljas vid en extrastämma.

Tillförordnad vd är nu Jonas Nygren och ny styrelseordförande är riksdagsledamoten Mathias Tegnér (S).

Dagens Nyheter rapporterade tidigare i veckan om hur Effective Communications använt sig av aggressiva och oetiska säljmetoder när de försökt sälja Kombispels lotter till äldre. Något som Tobias Baudin kallar för helt oacceptabelt.

– Låt mig vara glasklar: Socialdemokraterna som parti och Kombispel som bolag har aldrig någonsin gett direktiv om att verksamheten ska skötas på det här sättet. Det ska inte förekomma i någon verksamhet vi står bakom.

Kombispel har brustit i sin tillsyn av lotteriförsäljningen, konstaterar Baudin vidare.

– Det är därför vi tar till de här kraftfulla åtgärderna.

– Jag har inga andra ord att beskriva det här med mer än att det är helt vedervärdigt, säger han och beskriver att han är både ledsen och arg över det som hänt.

Detta är en nyhetstext. Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalitet.