Hinner du rösta på valdagen 9 september?

Det här är en nyhetstext. Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalité. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar: aip.nu/om-aip-media

I torsdags passade statsråden Mikael Damberg och Helene Hellmark Knutsson på att förtidsrösta. De valde att göra det i Solna, där båda har vuxit upp.

– Det är viktigt att hinna rösta i det här viktiga välfärds- och värderingsvalet, säger Mikael Damberg.

I en lucka i ett annars tight schema passade de båda statsråden på att förtidsrösta i Solna där de vuxit upp. De gjorde det för att uppmärksamma att det är viktigt att lägga sin röst i ett val som de beskriver som ett välfärds- och värderingsval. Mikael Damberg bor fortfarande i Solna. För honom är kommunvalet extra viktigt. Solna har M-styre sedan 20 år tillbaka.

”När jag växte upp här var Solna en av de barnvänligaste kommunerna i Sverige.”

– När jag växte upp här var Solna en av de barnvänligaste kommunerna i Sverige. I dag har vi riktigt dåliga skolresultat jämfört med de andra kommunerna i Stockholms län och stora barngrupper. Vi behöver verkligen satsa, inte minst på skola och utbildning i Solna.

Helene Hellmark Knutsson bor inte längre i Solna men ville visa att det går bra att förtidsrösta även utanför sin egen kommun.

– Men om man vill rösta på någon speciell i sitt eget kommunfullmäktige eller i sin egen landstingsvalkrets måste man ta med sig de valsedlarna.

Helene Hellmark Knutsson har varit landstingsråd för S i Stockholms läns landsting. Hon lyfter bland annat Nya Karolinska som ett exempel på att det är viktigt att fundera över vilket parti man ska lägga sin röst på.

”Nya Karolinska har kostat skattebetalarna oerhört mycket men samtidigt inte löst sjukvården.”

– Moderaterna har styrt i 12 år. Nya Karolinska har kostat skattebetalarna oerhört mycket men samtidigt inte löst sjukvården. Tiderna på akuten ökar, operationstiderna förlängs, personalen flyr. Det är verkligen dags för ett skifte.

Inga kommentarer än

Det är ej möjligt att kommentera

Aktuellt i Politiken – Socialdemokraternas nyhetstidning – Sveavägen 68, 111 34 Stockholm