Moderaternas otrygghetschock

Moderaternas politik ökar otryggheten. Det ska M-ledaren Ulf Kristersson få frågor om inför valet.

Det här är en nyhetstext. Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalité. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar: aip.nu/om-aip-media

Moderaterna är en av Socialdemokraternas huvudmotståndare i valrörelsen. Deras förslag kring marknadshyror och skattesänkningar är två av de frågor som S tänker angripa. 

Trygghet är valfrågan på allas läppar. Socialdemokraterna visar hur Moderaterna för en politik som i stället ökar otryggheten och vad för frågor man tänker ställa till M-ledaren Ulf Kristersson i valrörelsen.

– Vissa grupper kommer att få betala för Moderaternas politik. Har du råd med moderat politik? Vi välkomnar verkligen en debatt om de här frågorna, säger Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, när han och Socialdemokraternas gruppledare i riksdagen Anders Ygeman presenterar rapporten ”Moderaternas otrygghetschock – Moderat politik för ökad otrygghet”.

Förutom klassisk M-politik med marknadshyror, låglönepress, nedskärningar i arbetslöshetsförsäkringen, återinförd tidsgräns i sjukförsäkringen och skattesänkningar, menar Damberg och Ygeman att Moderaterna felläst sin samtid. Populismens framgångar runt om i världen vid olika val handlar inte bara om enskilda vallöften, utan om en allmän känsla av otrygghet som Moderaterna genom sin politik förstärker.

– Den internationella otryggheten kommer att spela roll i den svenska valrörelsen och då är inte mer otrygghet och experiment vad som efterfrågas, utan i stället trygghet och stabilitet, säger Anders Ygeman.

Rapporten som visar hur man tänker angripa Moderaterna fram till valet är en del av Socialdemokraternas initiativ att vara transparenta. I förra veckan presenterade S sajten där alla partiets så kallade ”dark ads” (annonser som riktas till specifika grupper) finns: https://www.sannonser.se/ Där kan alla ta del av innehållet. Socialdemokraterna är än så länge det enda svenska parti som öppet redovisar alla sina ”dark ads”.

Maria Persson
Maria Persson

Chefredaktör och ansvarig utgivare

E-post: [email protected] Telefon: 070-616 98 69

Inga kommentarer än

Det är ej möjligt att kommentera

Aktuellt i Politiken – Socialdemokraternas nyhetstidning – Sveavägen 68, 111 34 Stockholm