Aktuellt i Politiken utökas – Stockholms Tidningen och Ny Tid läggs ner

Det här är en nyhetstext. Det Aktuellt i Politikens nyhetsredaktion publicerar i tidning, på webb, i appar och i e-tidning ska vara relevant, sant, bekräftat och hålla hög kvalité. Här kan du läsa mer om hur vi arbetar: aip.nu/om-aip-media

De två regionala socialdemokratiska nyhetstidningarna Stockholms Tidningen och Ny Tid läggs ned, veckans utgåvor av tidningarna är de sista som ges ut. Från och med nästa vecka utökas Aktuellt i Politiken med fler sidor som särskilt bevakar Stockholmsregionen och Göteborgsområdet.

– Vi lever i en tid där medielandskapet förändras snabbt. Därför behöver vi utveckla Aktuellt i Politiken, både som prenumererad tidning och på nätet. Det är tråkigt att behöva lägga ner två av tre tidningar, men för att kunna satsa måste vi också prioritera, säger Nina Wadensjö, vd för AiP Media Produktion AB sedan september 2016.

Stockholms Tidningen har funnits i sin nuvarande form sedan 1993 och Ny Tid sedan 2006. Tidningarnas prenumeranter kommer framöver att få Aktuellt i Politiken istället.

– Det är därför extra viktigt att Aktuellt i Politiken utökar sin bevakning av både Stockholm och Göteborg. Men ambitionen är att tidningen ska rapportera från hela landet, från Trelleborg i söder till Kiruna i norr. Därför krävs det fler sidor, men också bättre spridning digitalt. Tidningen kommer därför att få ny formgivning och ny webb inför partikongressen.

Aktuellt i Politiken grundades 1953 av socialdemokraternas dåvarande partisekreterare Sven Aspling.

För frågor kontakta Nina Wadensjö.

 

Aktuellt i Politiken
Aktuellt i Politiken

E-post: [email protected] Telefon: 08-700 26 00 Adress: AiP, 105 60 Stockholm Besöksadress: Sveavägen 68, Stockholm

Inga kommentarer än

Det är ej möjligt att kommentera

Aktuellt i Politiken – Socialdemokraternas nyhetstidning – Sveavägen 68, 111 34 Stockholm